جادوی سبز

خواص گیاهان

خرمالو با نام علمی Ebenaceae درختانی دارای برگهای ساده و منفد با گلهایی عموما تک جنس هستند و تخمدان آنها چند خانه‌ای و دارای دیواره بندی کامل است و در هر خانه آن یک یا دو تخمک وجود دارد. خامه متعدد و دانه دارای البومن شاخی است. این تیره دارای 6 جنس و 300 تا 400 گونه است که بیشتر آنها در مناطق بین گرمسیری و خاور دور انتشار دارند. چوب آنها غالبا بسیار سخت و مقاوم است. مثلا چوب آبنوس را از گونه‌های مختلف خرمالو دیوسپیروس به نامهای دیوسپیروس ابه‌نوم ، دیوسپیروس ملانوکسیلون و گونه‌های دیگر تهیه می‌کنند.

مشخصات گیاه شناسی

گلها در این گیاهان تک جنس یا دو پایه‌اند. کاسه گل پیوسته کاسبرگ و جام نیز همیشه پیوسته است. گلبرگها فاقد زایده زبانکی و نافه معمولا شامل 2 چرخه پرچم مستقر روی لوله جام است. در برخی جنسها یک چرخه از پرچمهای نافه از بین می‌رود و در بعضی از آنها نیز پرچمها به علت انشعاب تکثیر پیدا می‌کنند. مادگی ایزومر ، شامل 4 یا 5 برچه به صورت تخمدانی زیرین با خانه‌های متعدد است.

تمکن محوری و هر خانه تخمدان در ابتدا محتوی دو تخمک است ولی بعدا بر اثر ایجاد برآمدگی در خانه‌ها ، هر خانه آن به دو خانه کوچکتر که هر یک محتوی یک تخمدان است تقسیم می‌شود. تخمدان در راس به چندین خامه آزاد و مستقل منتهی می‌شود. میوه سته و گاهی مانند خرمالوی معمولی (دیوسپیروس کاکی) به بزرگی یک سیب یا نارنج و به رنگ نارنجی است. میوه خوراکی است.

موطن اصلی خرمالو

درخت خرمالو که در ایران درخت مشهوری است، در اصل بومی چین و ژاپن است. این درخت از گذشته‌ای نسبتا دور وارد ایران و امروزه در بیشتر نقاط کاشته و تکثیر می‌شود. خرمالو در ایران دارای واریته‌های مختلف است. در برخی از واریته‌ها میوه کاملا کروی و در برخی دیگر نسبتا کشیده است. بخش گوشت‌دار میوه محتوی مقدار زیادی مواد قندی ، تانن و ویتامین است. در برخی از واریته‌های پرورش یافته، میوه فاقد تانن است. دانه دارای آلبومن شاخی و گیاه فاقد لوله‌های شیرابه‌ای است.

تیره خرمالو در ایران

تیره ابه‌ناسه در رویشهای طبیعی ایران فقط دارای یک جنس به نام دیوسپیروس با 2 گونه است.

جنس خرمالو (دیوسپیروس)

درخت یا درختچه‌هایی با برگهای متناوب ، کامل و چرمی و نسبتا ضخیمند. گلهای آنها دو پایه ، دارای کاسه‌ای با 4 تا 6 لبه و جامی لوله‌ای یا زنگ مانند با 4 تا 6 لبه است. تعداد پرچمها از 8 تا 50 عدد تغییر می‌کند و غالبا 16 عدد است. تخمدان دارای 8 تا 12 خانه است و در گلهای نر به علت عدم رشد از بین می‌رود. خامه‌ها 2 تا 4 عددند و کم و بیش در پایه بهم پیوسته‌اند. میوه سته کروی و دارای 4 تا 8 خانه است. دانه پهن دراز ، با سطح پشتی محدب و در طرفین فشرده است. این جنس در ایران 2 گونه دارد. یکی از گونه‌ها که در تمام جنگلهای مرطوب شمالی مانند مازندران ، آستارا ، طالش ، نور ، گرگان و بالاخره در تمام جنگلهای ساحلی تا ارتفاع 1100 متر می‌روید.

گونه دیوسپیروس لوتوس نامهای محلی گوناگون دارد و به آن خرمندی ، امبرو ، اربا ، اربه و خرمندیل می‌گویند. از چوب سخت وسنگین این درخت در ساختن ماسوره‌های نساجی استفاده می‌شود. گونه دیگر آن دیوسپیروس تومانتوزا است که درختانی با قد متوسط هستند و در بلوچستان به نام محلی تامیرو نامیده می‌شوند. خرمالوی معمولی دیوسپیروس کاکی غالبا کاشته می‌شود و واریته‌ای از آن را که فاقد دانه است از طریق پیوند با پایه دیوسپیروس لوتوس تکثیر می‌کنند. گونه دیوسپیروس ویرژینیانا ، که میوه‌ای نسبتا بزرگتر از خرمالوی معمولی دارد، در 40 سال پیش به نام خرمالوی ژاپنی وارد ایران شده و در بیشتر نواحی مازندران کاشته می‌شود.

میـــــــوه خرمالو

میوه بسیاری از گونه‌های خرمالو خوراکی می‌باشد. رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تانارنجی و قرمز تیره متفاوت است و قطر آنها بنابر گونه بین 2 تا 8 سانتیمتر است. معمولا پس از چیدن کاسه گل همراه با میوه باقی می‌ماند. شکل خرمالو بر اساس گونه آن ممکن است کروی یا شبیه بلوط باشد. آنها دو گونه گس و غیر گس دارند. میوه‌های گس تا قبل از زمان پخته شدن گس هستند و هنگامی که می‌رسند شیرین و نرم می‌گردند.

گونه‌های غیر گس زمانی که کال هستند کمتر گس می‌باشند و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می‌دهند. آنها در حالت رسیده سفت می‌باشند. حالت گسی این میوه را می‌توان طی چند روزبا قرار دادن آن در معرض نور خورشید در سرما از بین برد، به این فرآیند bletting یا رسیدن میوه می‌گویند. خرمالو را می‌توان به شکل خام یا در غذا استفاده کرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شکل خام بهتر است.

چوب

چوب درخت خرمالو با نام آبنوس شناخته می‌شود که سنگین و محکم است و مغز چوب در چندین گونه گرمسیری به رنگ سیاه براق می‌باشد. گونه‌هایی که مغز چوب سیاه رنگ دارند بیشتر از نظر چوبشان اهمیت دارند تا میوه آنها.

خواص دارویی

میوه خرمالو شبیه گوجه فرنگی و دارای پوست نازک است و سرشار از ویتامینهای A ، B و C می‌باشد. میوه خرمالو سینه را نرم می‌کند ولی باید آن را موقعی خورد که کاملا روی درخت رسیده باشد. از میوه رسیده برای درمان اسهال خونی می‌توان استفاده کرد. دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را می‌ریزاند بدون آنکه به عمل جراحی نیازی باشد.خرمالو ميوه اي است شبيه گوجه فرنگي،قرمز رنگ،داراي پوششي نازك و بيرنگ،خوش طعم و داراي مواد صمغي و مازويي.طعم آن ابتدا گس است كه پس از رسيدن شيرين مي شود ودر اواخر پاييز مي رسد.
درخت خرمالو شبيه درخت سيب است و داراي برگهايي درشت و سبز خوشرنگ مي باشد.حدود 200 گونه خرمالو وجود دارد كه اكثرا" در مناطق گرمسيري و خشك مي رويد.درخت خرمالو در جنگلهاي شمال و جنوب ايران مي رويد.در تهران و شهرهاي ديگر نيز آن را پرورش مي دهند.پرورش يافته ي آن بدون هسته مي باشد.خرمالو در برابر سرماي شديد زمستان حساس و از اين نظر مشابه انار است.
درخت خرمالو توسط پيوند زياد مي شود و تحت شرايط مناسب مي تواند تا 100 سال عمر كند و 9 متر ارتفاع داشته باشد.
ميوه ي خرمالو تا زماني كه نرسيده باشدبه علت داشتن مواد مازويي بسيار گس است، ولي بعد از رسيدن، تانن آن تبديل به چندين نوع قند مي شود و طعم آن گوارا مي گردد.خرمالو نيز همانند ديگر ميوه هاي دانه دار ، پس از برداشت به رسيدن خود ادامه مي دهد.براي رسيدن خرمالو هاي نارس ، ميتوان آنها را درون ظرفي كه حاوي برگ درخت خرمالو است گذاشت تا نوعي تخمير در آن حاصل شده و خرمالوها برسند ولي اين نوع خرمالو منافع كمتري دارد.
خواص غذايي_دارويي خرمالو
_خرمالو بهترين پاك كننده ي كبد و كليه هاست.
_ميوه ي نارس خرمالو گس است و تانن زيادي دارد.
_خرمالو داراي ويتامين آ ، كاروتن، كلسيم، گوگرد و فسفر مي باشد كه بخشي از ويتامينها و املاح معدني بدن را تامين مي كند.
_از آنجايي كه مواد قندي موجود در خرمالو از نوع لوكز و گلوكز است براي مبتلايان به مرض قند (ديابت) ضرر چنداني ندارد.
_از مخلوط كردن مقداري آرد برنج يا لعاب برنج با 5 عدد خرمالوي خشك(كه بر اثر حرارت و يا دود آتش خشكانده ايد) و پختن آن با بخار ، مخلوطي بدست مي آيد كه خوراندن آن به كودكان براي اسهال خوني آنها مناسب است.
_براي درمان درد زانو ، مي توانيد چند عدد خرمالو را پخته (درون فر يا تنور) سپس آن را له كرده و به صورت ضماد بر روي زانوها قرار دهيد و روي آن پارچه كرباس آب نديده ببنديد و استراحت كنيد.
_براي درمان اسهال خوني 300 تا 500 گرم ميوه ي رسيده ي خرمالو را صبح ناشتا ميل كنيد.
_دانه ي ميوه ي خرمالو را اگر كوبيده و به صورت گرد درآوريد ، سپس ميل كنيد، سنگ كليه و مثانه رادفع مي كند.
_خوردن ميوه ي خرمالويي كه روي درخت رسيده باشدسينه را نرم مي كند.
_براي درمان سرفه هاي سمج و تنگي نفس مي توانيد از جوشانده ي كاسبرگهاي خرمالو استفاده كنيد.

+ نوشته شده در دوشنبه یازدهم آبان 1388ساعت 21:34 توسط علی |


سلام دوستان :
مرا اینگونه باور کن...کمی تنها کمی بی کس کمی از یادها رفته خدا هم ترک ما کرده.............. خدا دیگر کجا رفته ؟ نمی دانم مرا آیا گناهی است که شاید هم به جرم آن غریبی و جدایی است............؟ مرا اینگونه باور کن..............


HOME
E-Mail
:BAHAR20:


Archives

اسفند 1389

بهمن 1388
آبان 1388
مهر 1388
شهریور 1388
خرداد 1388
اردیبهشت 1388
فروردین 1388
اسفند 1387
بهمن 1387
دی 1387
آذر 1387
آبان 1387


Categories

جادوی زعفران
جادوی کلم
جادوی آلوئه ورا
جادوی عناب
جادوی بامیه
جادوی سبزیجات
جادوی زرشک
جادوی زیتون
جادوی سیر
جادوی میوه ها


Links

زمين آسماني
روياي ساي ترنس
فضای سبز
سبز ايران
شکوفه
عاشقان امیر
مسافر کوچولو
مدل لباس مجلسی
گروه آموزشی سیدا
رهگذر
حراجی
عطاری ابا 94
شبهای تنهائی
طب ایرانی
گیاهان داروئی
گیاهاپزشکی
میکروبیولوژی
سایه
سرزمین آریایی
احسان وعلیرضا
اسرارنامه
در کنار زندگی
باغ خلیج فارس
طـــراح قـــالــب
** احساسي ترين نوشته ها **
کسب درآمد
جاوا اسکريپت
داستان کوتاه عاشقانه
اس ام اس فارسي
منبع کد آهنگ براي وبلاگ
منبع کد موزيک براي وبلاگ
قالب هاي بهار20


فالنامه

FreeCod Fall Hafez